DET SÆRLIGE GLERUP DESIGN

I mine unge år som pottedrejer var keramiske hængelamper populære. Det var typisk en skærm med huller i. Når den var tændt blev den en mørk silhuet, lyset blændede gennem hullerne, og man kunne ikke se lampens udvendige side.

Jeg satte mig for at gøre det helt anderledes. Formgive en lampe som var smuk at se på uden lys i – smuk at se på med lys i, og ikke mindst en lampe der ikke blændede, og som gav et blødt, behageligt lys til rummet. Det var samtidig min bestemte målsætning, at det skulle være en drejet skærm, rent håndarbejde , der ikke ville kunne støbes eller maskinfremstilles.

Mange eksperimenter gjorde det klart for mig at jeg måtte lave en dobbeltvæg. På billederne ved siden af kan man se processen.

1. Hovedform, hvorfra jeg drejer ”saturnringe”, 2. dernæst laver huller mellem ringene, 3. og folder ringene så de mødes foran hullerne.

Det lys beskueren nu ser, er alt sammen genskin fra både inderskærm og folder, det får skærmen til at lyse på sig selv udvendigt. Det har naturligvis stor indflydelse, hvilken glasur der vælges. Jo blankere og lysere glasur, jo større lyseffekt.

Dette særlige design anvender jeg til mange formål nu, vandkunste, fyrfade, havelamper. Fælles for alle er at det er unika, håndlavede hele vejen. der er ikke to, der er ens, men en del, der ligner hinanden.

Det er forskellige typer stentøjsler jeg anvender. Fælles er, at de brændes ved høj temperatur, at de er massive og derfor frostsikre således at produkterne kan alle anvendes både indendørs og udendørs – hele året. De kan gå i opvaskemaskinen, hvis der er plads til dem.

DESIGN

Years ago my ambition became to create a lamp which is beautiful to look at, both with and without light, and foremost it should not blind your eyes. At the same time I wanted it to be thrown. By many experiments, I reached the need of a double walled structure: 1.the shape from which I throw parallel rings, 2.make holes between the rings, 3. fold the rings in front of the holes.

As a result the light that reaches your eye is reflections from both the inner shade and the foldings – this makes the shade illuminate itself on the surface.

The more shining and light the glaze is, the more effect.

My special design is used for many purposes, as you can see on this website. All are unique.

All my products are thrown in stoneware, which is weather resistant everywhere.

IMG_9904
IMG_9909
IMG_9921
IMG_1036